„To jeden z najtrudniejszym produktów. Zarówno do zrobienia, jak i potem do dystrybucji” – mówi o pączkach w Popołudniowej rozmowie w RMF FM współwłaściciel najbardziej znanej warszawskiej cukierni, przewodniczący rady fundacji Centrum im. Adama Smitha i przedsiębiorca prof. Andrzej Blikle przyznając, że sam… nie potrafi usmażyć pączków. „U nas pełen cykl technologiczny pączka trwa dwa dni. (…) Musi się uleżeć, poodpoczywać. Potem jest sprawa dystrybucji, bo pączek ma swoją świeżość w granicach 6-8 godzin, na dodatek nie lubi chłodu, i…
Źródło: Blikle: U nas pełen cykl technologiczny pączka trwa dwa dni. To jeden z najtrudniejszych produktów
Blikle: U nas pełen cykl technologiczny pączka trwa dwa dni. To jeden z najtrudniejszych produktów

Poprzedni artykuł